Vaker met de fiets

Bewegen is goed voor ons. Wekelijks zou je minimaal 150 minuten (matig) intensief moeten bewegen. Onder matig intensief bewegen vallen bijvoorbeeld fietsen en wandelen. Dit zijn makkelijke manieren die je zou kunnen toepassen in je dagelijks leven. Zo kun je wellicht met de fiets naar je werk, daar zitten al vele voordelen aan vast.

Gezondheidsvoordelen van fietsen

Als je iedere dag 10 tot 15 minuten fietst, bijvoorbeeld naar je werk, kun je jouw conditie al met 13% verbeteren. Daarvoor moet je wel een beetje doortrappen en gemiddeld 18 km/u fietsen. Verder blijkt ook uit onderzoek dat degene die regelmatig op de fiets stappen, net zo fit zijn als mensen die tien jaar jonger zijn. Daarnaast helpt het bewegen ook om de bloeddruk, bloedsuikerwaardes en cholesterol onder controle te houden en zou regelmatig fietsen diabetes type 2 kunnen terugdraaien. Dit draagt ook bij aan het verminderen van ziekteverzuim, wat een belangrijke prikkel is voor de werkgever om het fietsen te stimuleren onder zijn medewerkers.

Beweegrichtlijnen

Zoals eerder genoemd zou je wekelijks 150 minuten (matig) intensief moeten bewegen. Met de fiets naar het werk gaan kan bijdragen aan het aantal medewerkers die aan dit advies voldoet. Matig intensief bewegen staat gelijk aan fietsen met een snelheid van zo’n 16 km/h. Dit is een makkelijk haalbare snelheid. Je fietst dan 8 km in een half uurtje. 8 kilometer is precies de gemiddelde woon-werkafstand in Nederland. Laten we zeggen dat je ook 8 km op een dag fietst en je daar een halfuur over doet. Dan heb je na 3 werkdagen al lang en breed de 150 minuten beweging achter de rug. Dat valt best mee toch! Dit betekent natuurlijk niet dat je de rest van de week niks meer hoeft te doen😉

Hoe veel fietsen we nu eigenlijk al?

In Nederland wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen op een afstand van minder dan 7,5 kilometer van hun werk. Toch komt slechts een kwart daarvan op de fiets. Het grootste deel (57%) pakt de auto, de rest reist op een andere manier. Wanneer je vaker de fiets pakt, is dit niet alleen goed voor uw eigen gezondheid en het milieu in uw directe omgeving, maar ook voor een beter klimaat wereldwijd (minder CO2 uitstoot).

Stimuleren van meer fietsen

Door fietsen naar het werk te stimuleren kan een bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen en zijn imago verbeteren. Maar door de fiets te stimuleren, stimuleert het bedrijf ook een gezonde leefstijl. En medewerkers die gezonde zijn, zullen zich vitaler en gelukkiger voelen. Dit heeft ook veel voordelen voor het bedrijf, denk aan minder verzuim en een hogere productiviteit.

Stimuleer je medewerkers dus eens om met de fiets te komen. Ook voor medewerkers die met het openbaar vervoer reizen is gedeeltelijk op de fiets komen een goede optie.

Fit-Snacks

Wil jij ook gezondere medewerkers?

Neem dan contact met ons op of kijk op www.fit-snacks.nl, we helpen je graag!