Een pauzeplek buiten

Heeft jouw bedrijf een fijne pauzeplek buiten om lekker de pauze door te brengen en met collega’s van gedachten te wisselen? Want wat is er lekkerder dan om in de pauze even naar buiten te gaan voor een lunchwandeling of om even te kunnen zitten in de zon en/of frisse lucht? Als men de hele dag binnen op de werkvloer, op kantoor achter de computer of in een productiehal werkt, dan is een goede pauzeplek in de buitenlucht echt een meerwaarde.

Aandachtspunten voor een pauzeplek buiten:

  • Plaatsen in de zon en uit de zon, zo kunnen medewerkers kiezen of ze wel of niet in de zon willen staan. Maak gebruik van natuurlijke schaduwplekken of bijvoorbeeld van schaduwdoeken.
  • Overkapte pauzeplekken waar de medewerkers ook bij minder goed weer gebruik van kunnen maken. Want buitenlucht doet een mens altijd goed.
  • Maak een combinatie van zitplaatsen en statafels.
  • Staan jouw medewerkers langdurig? Zorg dan voor goed zit-meubilair en denk eens na over het liggend doorbrengen van de pauze.
  • Maak ook gebruik van los geplaatste zitelementen zoals een parkbank of een tuinmuurtje waar men in de pauze op kan zitten.
  • Zorg voor een gezellige ambiance door energie te steken in de aankleding.
  • Denk aan elektra op de pauzeplek zodat deze ruimte voor meer doeleinde gebruikt kan worden.
  • Ruimte voor stilte plekken voor medewerkers die even in stilte willen werken of rusten.

Actieve buitenruimte

Voor kantoorpersoneel, die al wat uren zittend hebben doorgebracht heeft een actieve buitenruimte een meerwaarde. Denk  hierbij aan hoge tafels waardoor het langdurig zitten in de pauze wordt onderbroken. Er zijn genoeg mogelijkheden om de medewerker te activeren in zijn/haar pauze. Denk hierbij aan een tafeltennistafel, dartbord, voetbaltafel et cetera.

Groene buitenruimte

Een groene omgeving verhoogd de verblijfs-kwaliteit. Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel buiten komen, zich gezonder voelen en minder vaak ziek zijn dan mensen met weinig groen in hun omgeving. Dit heeft niet alleen te maken met het inademen van frisse lucht, maar een natuurervaring heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Dus: alleen al het buiten zijn in de natuur heeft een positieve invloed op het herstellen van stress en ziekte. En daarnaast: buitenlucht bevordert wel degelijk het concentratievermogen van de medewerkers.

Visitekaartje voor jouw bedrijf

Een mooie pauzeplek is een visitekaartje voor jouw bedrijf. Je draagt hierdoor bij aan gezondere en vitalere medewerkers en je bent een mooi voorbeeld voor andere bedrijven!

Fit-Snacks

Wil jij ook gezondere medewerkers?

Neem dan contact met ons op of kijk op www.fit-snacks.nl, we helpen je graag!