Hoe kun jij meer groente en fruit gaan eten per dag?

Minimaal 250 gram groente en 2 stuks (200 gram) fruit. Inmiddels zul je het wel kennen; het advies voor het consumeren van groente en fruit. Hoe kun je gemakkelijker aan dit advies voldoen? Wij geven jou een aantal tips. 

Ontbijt

Tijdens je ontbijt kun je alvast goed beginnen aan de 2 stuks fruit. Lekker een bakje kwark / yoghurt met een peer of een appel en wat kaneel; heerlijk om de dag mee te beginnen. Maar ook een banaan of mandarijn als ontbijt of naast je boterham is een goede optie. Kies fruit dat jij lekker vindt!

Lunch

Tijdens de lunch zijn zowel groente als fruit een goede optie. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheden om dit toe te voegen aan je boterham:

  • Een boterham met wat sla, komkommer en radijs. 
  • Een boterham met aardbeien (en een klein beetje suiker).
  • Een boterham met (100%) pindakaas en banaan.
  • Een sandwich met kaas, kipfilet, sla, komkommer, uitjes en tomaat. 

Denk ook eens aan een  (pasta)salade voor de lunch. Hierin kun jij bijna alle groente en fruit verwerken die jij lekker vindt. Voeg wat mozzarella, geitenkaas of kip toe en je kunt smullen van je lekkere lunch! En wat dacht je van een wrap tijdens de lunch? Deze kun je ook maken met bijvoorbeeld sla, komkommer, tomaat en wat kip. Of met mozzarella, tomaat, basilicum en een beetje pesto. Heb jij iets meer tijd en een keuken(tje) bij de hand? Probeer eens een wrap met gegrilde groente en hummus, zo lekker!

Als laatste willen we nog even de tosti benadrukken voor de lunch. Of je nou een boterham met kaas eet, of een tosti kaas; het maakt niet uit. Maar voor je tosti is het ook lekker om bijvoorbeeld ananas, tomaat, uitjes of sla toe te voegen!

Avondeten

Probeer om iedere dag groenten bij je diner te hebben. Het liefst natuurlijk een goede portie broccoli, wortel, bloemkool of wat jij lekker vindt. Maar ook een side-salad of gewoon een bakje met komkommertjes en druifjes kan een lekkere toevoeging zijn aan je diner.
Ga jij gewoon voor een portie groenten? Denk eens na over een ovenschotel, groente-pastasaus, een groente-quiche, ovengroenten of een wrap met Mexicaanse (roerbak)groenten. Zo eet je iets wat erg lekker is, maar wat toch een hoop groente bevat. 

Tussendoortjes / snacks

Chips, koekjes en snoepjes kunnen ook lekker zijn, maar er zijn ook gezondere opties:

  • Snackgroenten zoals wortel, komkommer, paprika en tomaat met een dip.
  • Een borrelplank met een tros druiven, snackgroenten, wat meloen en roodfruit. 
  • Een appel of banaan uit de hand of voor onderweg.
  • Een bakje met fruit mee naar werk/school (altijd een geluksmomentje!)

 Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden om meer fruit en groente te eten en kan dit de door de hele dag heen. Je portie van 250gram groenten hoeft niet volledig tijdens je avondeten geconsumeerd te worden, maar kan dus verspreid worden over verschillende eetmomenten op de dag. Net als je fruit. Hier kun je in de ochtend al mee beginnen en heel de dag door aan werken!

 

Hoe ga jij meer groenten en fruit eten? En wat zijn jouw tips?

Fit-Snacks

Wil jij ook gezondere medewerkers?

Neem dan contact met ons op of kijk op www.fit-snacks.nl, we helpen je graag!