Pauze is meer dan lunchwandelen

Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord van wandelen tijdens je pauze. Dat is goed voor je en dat is gezond, want we moeten meer bewegen. Nu gaan wij niet vertellen dat dit niet waar is. Want ja, veel van ons zouden meer moeten bewegen. En ja, wandelen is goed voor je. En ja, buiten zijn is ook goed voor je. Maar wandelen tijdens de pauze is niet voor iedereen de beste optie.

We zijn allemaal anders, we hebben verschillende soorten banen en dus ook de pauze hoeft er niet bij iedereen hetzelfde uit te zien. Want heb jij een fysiek zwaar beroep, waarom zou je dan je lichaam niet even rust geven in de pauze? En los jij een ingewikkelde casus op tijdens je werk? Waarom zou je dan nog lastige puzzels maken of teksten gaan lezen tijden je pauze? Juist, je snapt hem…dit klinkt niet logisch.

Heb jij fysiek zwaar werk? Neem dan lichamelijk eens rust in je pauze. Ga naar de kantine of naar buiten (tip!) in je pauze en gun je lichaam rust. Ga eens in gesprek met je collega’s (over iets anders dan werk), lees de krant, maak een puzzel, maar gun je lichaam rust. Wanneer je werk fysiek zwaar is, maar mentaal niet zwaar, zet dan je hersenen aan in je pauze. Zorg ervoor dat je brein uitgedaagd wordt, maar je lichaam niet.

Heb jij juist fysiek geen zwaar werk, maar mentaal wel. Gun dan je brein wat rust tijdens je pauze. Ga lekker bewegen. Dit kan lunchwandelen zijn, maar ook fietsen, skeeleren, yoga of wellicht even naar de sportschool. Gun je brein rust, maar breng je lichaam in beweging. Je kunt dit doen samen met een collega terwijl je het over van alles hebt, behalve over werk. Maar je kunt dit ook alleen doen. Dan krijg je mentaal nog meer rust en hoef je nergens over na te denken.

Frisse lucht en buiten zijn doet je lichaam en geest ook altijd goed. Probeer dus lekker naar buiten te gaan in je pauze, of dit nou is om te rusten of om te bewegen. Buiten zijn doet goed!

Het belangrijkste is om in ieder geval pauze te houden: dit is noodzaak. Doe dit op de manier die werkt voor jou, maar wel met verstand.

Fit-Snacks

Wil jij ook gezondere medewerkers?

Neem dan contact met ons op of kijk op www.fit-snacks.nl, we helpen je graag!